تکان دادن پا احتمالا نشانه ای از انواع بیماری های عصبی است. این اختلال از طریق وراثت، مصرف الکل، داروهای خاص، کمبود آهن، استرس، اضطراب، فشار عصبی و تغییر هورمون ها ایجاد میشود. شیوع این بیماری 2 تا 5 درصد است و رده سنی مشخصی ندارد. هنگام شب، استرس و ترس شدت علائم به اوج خود میرسد. تکان پا به صورت کاملا غیرارادی رخ میدهد به طوری که به هیچ وجه کنترل پاهای خود را ندارند. در ادامه در رابطه با نشانه ها و علل تکان دادن پا به صورت مکرر صحبت کرده ایم. همراه ما باشید. برای دریافت مشاوره استرس کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تکان دادن پاها میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
منبع: تکان دادن پا
تکان دادن پا
تکان دادن پا به طور دائم نوعی اختلال عصبی محسوب میشود. که فرد در شرایط استرس زا به شدت پاهای خود را تکان میدهد. شیوع این بیماری بین 2 تا 5 درصد، در هر سنی است. و در خانم ها بیشتر از آقایان مشاهده شده است. این افراد به صورت کاملا غیر ارادی کنترل پاهای خود را ندارند. به مرور زمان و با افزایش سن شدت این سندرم افزایش مییابد. این مشکل بر روابط فرد، استراحت و فعالیت های روزانه افراد تاثیرگذار است. اغلب در طول روز ایجاد و هنگام شب به اوج شدت خود میرسد.
تفاوت تکان دادن پا با سندرمپای بیقرار
شاید برای برخی این باور پیش آید که تکان دادن پا به صورت مکرر همان سندرمپای بیقرار است. در حالی که باید گفت که عادت پا تکان دادن کاملا با این سندرم تفاوت دارد. تمایل به حرکت پا به صورت غیرارادی حتی درخواب برای افراد دچار سندرمپای بیقرار نیز اتفاق می افتد.
نشانه های تکان دادن پا
نشانههای اختلال تکان دادن پا معمولا با علائم زیر تظاهر پیدا می کنند.
- بی حسی پاها
- احساس درد
- بروز اختلالات خواب
- احساس خزیدن
- کشیدگی
- استرس
- درد
- خارش
- احساس برق گرفتگی
- حالت ضربان دار بودن
- احساس کاذب حرکت مایع
- احساس کاذب حرکت مورچه
- احساس گزگز شدن
- سوزش
- پریدن از خواب
- پرش در پاها (حرکات دوره ای اندام ها )
- بی کیفیتی زندگی و بروز اختلال افسردگی
برای مقابله با انواع اختلالات خواب کلیک کنید.
علل تکان دادن پا
علل جدی و اصلی تکان دادن پا مشخص نیست. اما عللی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم. برای آشنایی با علائم اضطراب کلیک کنید.
دوپامین مغز
طبق بررسی محققان، اختلالاتی مانند تکان دادن پا ناشی از عدم تعادل شیمیایی دوپامین در مغز است که جهت کنترل عضلات پیام هایی را ارسال میکند.
وراثت
یکی از علل تکان دادن پاها، وراثت است. به این منظور که اگر در فرد وجود داشته باشد به خانواده او انتقال مییابد. اگر این اختلال در کمتر از 40 سالگی بروز پیدا کند، نشان از عوامل ارثی آن است. قسمت هایی در کروموزوم شناسایی شده. که ژن های مشکل تکان دادن پا به صورت مکرر در آن وجود دارد.
بارداری
تغییرات هورمونی، بارداری به صورت موقت نشانه های تکان دادن پا را افزایش میدهد. برخی از خانم ها در 3 ماه آخر بارداری به این اختلال مبتلا میشوند. اما علائم تکان دادن پا معمولا پس از زایمان بر طرف خواهد شد.
کمبود آهن
افرادی که دچار کمبود آهن هستند، شدت تکان پا در آنها بدتر خواهد شد. اگر سابقه خونریزی معده، اهدای خون مکرر، خونریزی روده و قاعدگی سنگین را تجربه کرده اید، شاید دچار کمبود آهن شوید.
نارسایی کلیه
زمانی که کلیه ها به درستی کار خود را انجام ندهند، ذخیره آهن در آنها کاهش مییابد. نارسایی کلیه و کمبود آهن سبب بروز اختلال تکان دادن پاها میشود.
دیگر عوامل
عوامل دیگری در بروز افزایش تکان دادن پاها وجود دارد. که به شرح زیر است.
- مصرف داروهای خاص مانند: آنتی هیستامین
- مصرف الکل
- مصرف کافئین
- مصرف نیکوتین
- کمبود ویتامین B6
- مشکلات نخاعی مانند انسداد نخاع
- مصرف داروهای ضد افسردگی
- استرس ( برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم استرس کلیک کنید.)
- اعتیاد
- چاقی
- مصرف سیگار
- بیماری های اعصاب
- کم کاری تیروئید
- مسمومیت به فلزات سنگین
- دیابت
- کمبود مواد معدنی
- بیماری پارکینسون
- اضطراب و احساس بی قراری
درمان تکان دادن پا
درمان تکان دادن پاها توسط روان درمانی و متخصصین صورت میگیرد.در ادامه راهکارهایی برای رهایی از این سندرم را شرح داده ایم.
- انجام حرکات کششی باعث کاهش موقت نشانه ها میشود.
- راه رفتن به کاهش علائم این سندرم کمک میکند.
- کمک از روانشناس و روان درمانی برای کنترل استرس و اضطراب. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کنترل استرس کلیک کنید.
- مصرف قرص آهن
- کاهش مصرف الکل
- کاهش مصرف مواد کافئین دار
- رعایت بهداشت خواب
- قبل از خواب پاهای خود را نرمش دهید
- قبل از خواب دوش آب گرم بگیرید.
- شب ها کمتربخوابید و صبح ها جبران کنید.
- سر ساعت معینی بخوابید و بیدار شوید.
- پاها را سرد و گرم کنید.
- ورزش روزانه انجام دهید.
- انجام فعالیت هایی مانند: حل جدول، مطالعه کتاب و بازی کامپیوتری که مغزتان را ورزش میدهد، به کاهش علائم این سندرم کمک میکند.
- گوش به موسیقی آرام بخش
- انجام مدیتیشن
- تنفس عمیق به طور مکرر
- رعایت رژیم غذایی توسط متخصص
- دارودرمانی توسط متخصص
کلام آخر
تکان دادن پاها نشان از ناآرامی و بیقراری افراد است. اما گاهی این تکان پاها به صورت افراطی سبب بروز اختلال سندرم پای بی قرار میشود. به طور حتم علل این اختلال شناسایی نشده است. اما عواملی مانند ژنتیک، مصرف داروها، کمبود آهن،استرس و … نشانه های این اختلال را افزایش میدهد. یکی از راه های کاهش علائم این سندرم آموزش کنترل خشم و آرامش است. با آموزش کنترل استرس توسط روانشناس به کاهش علائم خود کمک کنید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه تکان دادن پاها میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
:: بازدید از این مطلب : 28
|
امتیاز مطلب : 36
|
تعداد امتیازدهندگان : 16
|
مجموع امتیاز : 16